Capperi – Capers

– – – – – – – – – In italiano
“USO IN CUCINA: I capperi tritati sono inclusi in una vasta quantità di salse classiche, inclusa la tartara, la remolata e la ravigotta, quelle di fiori e foglie di crescione e la salsa tonnata italiana, usata nel famoso piatto freddo di vitello brasato e capperi in salamoia, il vitello tonnato.

[…]

Provali con del salmone, del pesce saltato o grigliato con l’aggiunta di un pizzico di scorza di limone grattugiata per completarne il distintivo sapore. I capperi sono ampiamente usati in altri campi della cucina italiana, per esempio come spezia in insalate servite come antipasto e come decorazione sulla pizza. Compaiono anche in piatti di pesce e verdure dell’Europa del nord e dell’est.”

Da Choosing and Using Spices, Sally Morris e Lesley Mackley.

Ho deciso di tradurre e trascrivere questa piccola parte del libro perchè semplicemente amo i capperi. Solitamente li uso in una semplice salsa per pasta: pomodori pelati, tonno e olive nere. Senza aggiungere qualche cappero, non avrebbe lo stesso sapore. I capperi le danno un tocco in più di gusto.
Mi incuriosisce molto provarli con il pesce, come l’autore suggerisce in questo libro.
Penso che domani per cena avremo pesce e capperi!Ho cominciato a leggere questo libro pochi giorni fa e finora è davvero una lettura interessante.- – – – – – – – – English version

“CULINARY USE Chopped capers are included in a huge range of classic sauces, including tartare, remoulade and ravigote, nasturtium flowers and leaves sauces, and Italian tonnato sauce, used in the famous dish of cold braised veal, capers in brine Vitello Tonnato.

[…]
Try it with salmon or pan-fried or grilled fish with the addition of a little grated lemon rind to complement the distinctive flavour. Capers are widely used in other areas of Italian cooking, for example as a flavouring in antipasti salads and as a topping on pizza. They also feature in fish and vegetable dishes from Northern and Eastern Europe.”
from Choosing and Using Spices, Sally Morris and Lesley Mackley.
I chose to write down this little part of the book because I just love capers. I usually use them in a simple pasta sauce: canned tomatoes, tuna and black olives. Without adding a few capers it wouldn’t taste the same. The capers give that extra touch of flavour.
I’m very interested in trying it with fish, as the authors suggest in the book.
I think tomorrow for dinner we’ll have fish and capers!
I started to read this book a few days ago and up until now it has been very interesting.
This entry was posted in capers, capperi and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s