Tartine al salmone – Salmon canapés

IMG_7455 little log

– – – – – – – – – In italiano

Sono semplici tartine, ma ci sono due elementi un po’ speciali.
Il primo è il pane, che è fatto in casa con la macchina apposita.

Gli ingredienti sono (1.5 pagnotta):

  • 260 ml di acqua
  • 20 gr di olio
  • 7gr di sale
  • 6 gr di zucchero
  • 120 gr di farina integrale
  • 280 gr di farina per pane
  • 8 gr di lievito secco

Il secondo punto “nascosto” è usare un formaggio cremoso al posto del burro in cui ho mescolato un trito di prezzemolo. Ho usato anche i gambi, che sono saporitissimi. =) non buttiamolo via, è un peccato.

– – – – – – – – – English version

These are simple canapés, but there are two different parts.
One is the bread, which is homemade with a breadmachine.

The ingredients are (1.5 loaf):

  • 260 ml water
  • 20 gr olive oil
  • 7 gr salt
  • 6 gr sugar
  • 120 gr wholemeal flour
  • 280 gr bread flour
  • 8 gr dry yeast

The second tip is using cream cheese instead of butter, to which I added chopped parsley. I used the parsely stalks, as they are very savoury. =) Don’t throw them away, it’s a pity.

This entry was posted in bread, breadmachine, canapé, macchina del pane, pane, parsley, prezzemolo, salmon, salmone, tartina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s