Un pranzo… lampo! – Lunch in a flash!

– – – – – – – – – In italiano

Ieri dovevo pranzare in fretta, presto (alle 11:20 circa) e restare sazia per almeno 6 ore.
In un flash ho visto nella mia mente questo piatto: salmone e zucchine saltati in padella con uovo, un pizzico di sale, accompagnati da pane tostato.
Una spolveratina di pepe ed era proprio quello che ci voleva.

salmone zucchine

Prima si fa saltare il salmone tagliato a dadini a fuoco vivo con un goccio d’olio e, una volta rosolato esternamente, si toglie dal fuoco. Nella stessa padella si fanno saltare le zucchine.
Una volta cotte, si aggiunge di nuovo il salmone e si fa andare il tutto per un minuto. A quel punto si rompe dentro un uovo e si fa andare velocemente mescolando. Quando l’uovo è cotto ma non ancora duro, è pronto.

Buon appetito!

– – – – – – – – – English version

Yesterday I had to eat lunch very fast and early (around 11.20), and feel full for at least 6 hours.

In a flash I saw this dish in my mind: pan-fried salmon and zucchini with egg, a pinch of salt and accompanied by toasted bread.

A sprinkle of black pepper and it was exactly what I was looking for.

salmone zucchine

First pan-fry the diced salmon at high heat with a drop of olive oil and, once brown, take it off the heat and put it on a plate. In the same frying pan, salt and fry the sliced zucchini.

Once they are almost ready, add the salmon and cook it for one minute. At this point, crack the egg inside the frying pan and cook fast while stirring.

When the egg is cooked, but not yet too hard, it’s ready.

Bon appetit!

This entry was posted in eggs, salmon, salmone, uova and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s